20 Haziran 2011 Pazartesi

İlk Babalar Günü

Sevgili babam, sabırlı, merhametli babam, iyi kalpli BABAM.....

     Bu satırları yazmasını annemden istedim, ben şimdilik sadece klavyenin tuşlarını çıkarabiliyorum... Seninle ilk babalar günümüzde seni  ne kadar çok sevdiğimi, gözlerime baktığında,^^oğlum benim annesinin kuzusu,babasının paşası evimin erkeği ^^diye seslendiğinde ne kadar mutlu hissettiğimi bilmeni istiyorum.(Tabi beni herseferinde kucağına alıp tül, stor perde, panjur ile oynadığımızda,beni gezdirdiğinde de çok çok mutlu oluyorum  :) 
     Biraz süpriz yumurta oldum ama sende annemde hep cok istediniz beni biliyorum,beklemek manasızdı BABAM..
     Birde herkes beni sana benzetiyorya annem nekadar mutlu oluyor biliyormusun,herseferinde içinden duruşu&iyiliği&merhametide babasına benzesin diye dua ediyor.Amin BABAM..
     Rahat etmemiz, iyi beslenmemiz, sağlıklı olmamız için çabaladığın, evinin direği, annemin canı kocası ve benim kahraman babam olduğun içinteşekkür ederim. Sen ben aşı olurken bile kıyamıyorsun ya ben sana nasıl kıyayım BABAM..
Birlikte çok uzun, sağlıkla çok güzel zamanlar geçirmeyi diliyorum...

BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN

19 Haziran 2011 Pazar

Bebekle Yeni Düzen(sizlik)!!

Ben hamileyken okuduğum yazılarda anladım ki; 4*4 lük olmak,kariyerde yaparım çocukta,bakımlı çalışan çocuklu mükemmel anne diye bir şey hayal ürünü, en azından benim için;) hamileliğimde NLP kişisel gelişim kursunada gitmiştik eşimle bir aylık oradan da cok sey öğrendim,rahat olmayı,kendini sıkmadan yaşamayı,mükelliyetçi olmaktan kendini yıpratmaktan vazgeçmeyi..
 
 Ben neler yapıyorum;önceliklerimi belirledim tabiki suan bana cok ihtiyacı olduğu için oğlum,ikinci eşim sonra iş en son ev şeklinde..Evde olduğum zamanlar yemek yeme ve tuvalet dışında sürekli olumlayım,yediğim yemeğin tabağını bile toplamadım o uyanıkken daha,haftasonuda yapacağım bir iş varsa onu güvenli bir yere bırakıp yanımda yine onunla beraber anlatarak yapıyorum..Akşamları oğlum uyuduktan sonra enaz bir iki saatimi eşimle  vakit geçirmeye çalışıyorum,yatmadan veya sabah kalktığımda etrafı toparlıyorum.

    Eşimle ayda bir iki kez bir-iki saatte olsa başbaşa bir şey planlıyoruz(tabi bu konuda şanslıyız bakıcımız eve yakın,oda cok seviyor ona bırakıyoruz)haftasonuda mutlaka ailecek kahvaltı yada dışarı çıkıyoruz,eşimle gün içinde de bilgisayardan veya telefonla mesajlaşıp konuşuyoruz flört gibi;)çünkü bazen evde yeterince beraber özel zaman geçiremiyoruz..

   Ev işleri içinde bakıcımız ütüyü vede yemeği yapıyor ilk başta ev işlerinide yapıyordu ama artık ufaklık izin vermiyor.İki haftada bir temizlik için kadın geliyor..Diğer zamanlarda çocuklu kadınım ben deyip sallamamayı öğrendim,evde durmayınca görmüyorsun,hijyenimize özen gösteriyorum ama ev dağılmış,yok sehba tozluymuş zamanım olursa yaparım,misafir bastırırsa ani onlarada girer girmez tüm şirinliğimle çocuklu ev kusura bakmayın dağınık diyorum,onlarda hak veriyor.Zaten bunu konuşacak insan da girmesin kapımdan..   
  İş dersen akademik kariyeri,idealleri şimdilik askıya aldım bebeklerimiz daha küçük,işyerimde günlük yapacaklarımı ve sonrasını planlamaya çalışıyorum..Belki ilerde daha aktif olabilirim ama şuan değil..
   Bakım dersen ben haftanın üç günü kuoförde olan,fönsüz makyajsız,ojesiz günü geçmeyen bayan ayda bir uğrar oldum kuoföre:(( daha kullanışlı toplanabilen basit saç kesimi farklı tokalarla düzgünce topluyorum; fazla sık boya gerektirmeyecek saç rengi devam ediyorum şimdilik..,

   Giyim kuşam desen fazla kilom yok belki ama göbeğimden dolayı kıyafetlerimin hepsine giremiyorum,genel olarak formam gibi olan iki etek üzerine değişik kombinasyonlar şeklinde devam ediyorum,makyaj(oda bir allık,ruj) işyerimde yapıyorum.Bunun içinde zaman verdim kendime bebeğin biraz buyumesi lazım..bebekli bayanız sonuçta:))