28 Nisan 2011 Perşembe

SÜT SAĞMA SAKLAMA

Süt pompası kullanımı?
Piyasada bir çok modeli mevcuttur,Anne için yararları:
*Bebeklerin daha uzun süre anne sütü almasını sağlamak açıısndan faydalı.Özellikle çalışan annelerin bebeklerine daha uzun süreli anne sütü vermesini sağlamakta.
* özellikle ilk zamanlarda süt fazla gelip meme ucunu gerebilir ve bebek memeyi ağzına almakta zorlanabilir.bu gibi durumlarda sütü biraz sağarak meme ucunun belirginleşmesi,bebeğin daha rahat emmesinide sağlayabilir.
Süt nasıl saklanır?
Sağdığınız sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+1 ile +4 derece arasında) saklayabilirsiniz.
Buzlukta (-7 ile -2 derece arasında) 3 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Derin dondurucuda (-18 derecenin altında)3- 6 aya kadar saklayabilirsiniz
Sütler sağıldıktan sonra 5-6 saat oda ısısında durabilir. Sağdığınız sütleri karıştıracaksanız aynı ısıda olmalı.Süt saklama kapları veya poşetlerini kullanabilirsiniz.Yapılan bir çalışmada cam kaplarda saklamanın anne sütü içeriğindeki yararlı maddeler cama yapıştığı için besin değerinin azaldığı saptanmış.
İşyerinde kaç saat arayla süt sağmalıyım?

İki saatte bir süt sağmanın süt miktarını arttıracağı belirtilir.Ama işyerinde üç saatte bir süt sağmakta hem pratiklik hem de süt miktarını azaltmauacağı için uygun olanıdır.Fakat 4 saati gecerse süt miktarının azalmasına sebep olur.
Sağılan sütlerin ne şekilde hazırlanır?
Dondurulmuş anne sütü buzdolabının alt rafında bekletilerek veya bir kabın içinde sıcak su dolu ayrı bir kabın içinde bekletilerek eritilebilir.yine bebeğe verilirken biberonu ılık su içinde ısıtmak sonrasında bebeğe vermek en ideali.Mikrodalga anne sütü içeriğini aşırı ısıdan dolayı bozduğu için kesinlikle eritme&ısıtma için önerilmiyor.Aynı şekilde ocakta ısıtma da önerilmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder